CKC Autoteknik logo
  Pièces detachées   Documentation   Les voitures   CKC   Dansk   English Pi�ces   Doc   Voitures   CKC   Da   En

TUB

Den ser måske ikke ud af noget særligt, men TUB fortjener en plads højt på listen over de mest ikoniske og nyskabende biler Citroën har frembragt. Forhjulstræk og uafhængigt baghjulsophæng muliggjorde en meget lav læssehøjde, et helt regulært varerum og man kunne rejse sig fra førersædet og gå om i varerummet, og ud af skydedøren i siden, hvis ellers indretningen tillod det. Hvor type H (den vi kender i daglig tale som HY) var før alle andre biler i verden med disse egenskaber, var TUB bare lige yderligere 10 år før type H.

Dette kørende eksemplar kunne beundres i La Ferté-Vidame 2019, her fotograferet af Henrik Jacobsen. Det er faktisk en særlig ambulance-version, kaldet TAMH. Læg også mærke til lærredstaget.

Her er et grønt eksemplar (og man aner lige hjørnet af et sølvfarvet) som befandt sig mellem de mange andre modeller i Citroën-fabrikkens egen samling i 1992 i en parkeringskælder et sted i det centrale Paris. Det er denne samling som senere dannede basis for det "conservatoire", der nu findes i Aulnay.

I denne prisliste kan man se at TUB er blevet tilføjet forneden